REGIONALE ORGELDAG 21 mei 2022

Via Wateringen en 't Woudt naar Maassluis

Na twee jaar gedwongen rust kan nu dan eindelijk toch de 18e Regionale Orgeldag van de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West doorgang vinden. Op zaterdag 21 mei rijdt een touringcar van de Koninklijke Beuk de deelnemers langs orgels in Wateringen, 't Woudt, en Maassluis.

Opstapplaatsen voor de tocht zijn: Parkeerterrein t/o Groene Kerk in Oegstgeest, Leiden CS (voorzijde) en de Pleinkerk in Wateringen.

Het eerste concert, na de welkomstkoffie, is in de Pleinkerk in Wateringen (Bätz-Witte-orgel 1874). Het orgel zal worden bespeeld door Jan van Westenbrugge. Vervolgens rijden we naar het onbekende maar pittoreske 't Woudt waar in de Woudtse kerk, na uitleg door de zeer getalenteerde enthousiaste Italiaanse organiste Francesca Ajossa, een recital wordt gegeven op het de Koff-orgel (1970). Daarna gaat de reis verder naar Maassluis. We lunchen aan de Nieuwe Waterweg waarna we in de Immanuelkerk worden verwacht. Arjen Leistra geeft uitleg over het Seifert-orgel uit 1954 en bespeelt het daarna. Als laatste bezoeken we de 'Groote Kerk', bekend geworden door o.a Feike Asma (en Maarten 't Hart).
Jaap Kroonenburg is de vaste organist van deze kerk en houdt een korte inleiding over kerk en orgel (Garrels 1730-1732) . Daarna sluit hij het artistieke deel van de dag af met een kort concert. Zoals altijd praten we daarna, onder het genot van een drankje en een hapje, na over de orgels en de concerten. Als het kan op een gezellig terras, maar dat is natuurlijk afhankelijk van het weer.


Het tijdschema voor de Orgeldag is als volgt:

09.30     Vertrek bus vanaf  parkeerterrein t/o Groene Kerk in Oegstgeest (Haarlemmerweg)
10.00     Vertrek bus vanaf Leiden CS naar Wateringen
10 40     Koffie met cake en kruidkoek
11.00     Introductie en bespeling Bätz-Witte-orgel door Jan van Westenbrugge
11.35     Vertrek naar ‘t Woudt
12.05     Introductie en bespeling de Koff-orgel door Francesca Ajossa
12.40     Vertrek naar Maassluis
13.00     Lunch in Maassluis
14.15     Introductie en bespeling Seifert-orgel Immanuelkerk door Arjen Leistra
15.00     Vertrek naar Groote Kerk Maassluis
15.15     Introductie en bespeling Garrels-orgel door Jaap Kroonenburg
16.00     Afsluitende borrel
17.00     Vertrek bus naar Wateringen, Leiden CS en Oegstgeest
18.00     Aankomst  Leiden CS
18.15     Aankomst parkeerterrein Groene Kerk


KOSTEN EN INSCHRIJVING:
De kosten van deze geheel verzorgde dag (inclusief busreis, koffie, lunch en borrel) bedragen € 70,- per persoon. Inschrijven kan tot 2 mei 2022 d.m.v. toesturen of mailen (kan ook via de site www.orgelzhwest.nl ) van het inschrijfformulier.

Klik hier voor het inschrijfformulier

 
© Copyright Orgelzhwest.nl - Sitemap - Design en website door: Web Revolutions